Nem találtál még választ a kérdésedre? Olvasd végig a kérdéseket és a válaszokat, aztán ha még mindig nem vagy biztos a dolgodban, írd meg nekem a kérdésed! 

foto@buzaieva.hu

Mennyi ideig tart gy külön napi kreatív fotózás?

Minden esküvői csomag tartalmaz egy külön napi kreatív fotózást, mely esetében 3-4 órát töltünk el a kiválasztott helyszínen/helyszíneken. De természetesen ettől több időt is eltölthetünk, mondjuk, ha több helyszínen szeretnétek fotózkodni. Azonban ilyen esetben a 4 óra fotózást követő időtartamra plusz óradíjat kell számolni.

Hogyan adom át a fotókat?

Az utómunkát követően a fotókat teljes felbontásban, logó nélkül, és a megbeszélt adathordozón, lehetőség szerint személyesen.
A megbeszélt adathordozók a következőek lehetnek:

  • egyedi DVD szett – egyedi tervezésű fényképpel nyomtatott lemez egyedi tokban
  • egyedi pendirve szett – mely tartalmaz 1 db pendrive-ot, 1 db egyedi tokot, 20 db papírfotót a legjobb fotókból

Mit jelent a képek utómunkázása, kidolgozás, retusálása?

Az én munkám a kattingatást követően a számítógép előtt folytatódik. A digitális fotókat leválogatás után szerkesztő programban utómunkázom.

Kreatív esküvői fotók
Az alap kidolgozásokon felül – képvágás, színhőmérséklet, fehéregyensúly, kontarszt, szaturáció beállítás – minden képet alap szinten retusálok. Alap szintű retusálást jelenti az apróbb bőrhibák eltüntetése, a bőr lágyítása és az élek kiemelését, zavaró képi elemek eltüntetését (nem csinálok kockás hasat, nagyobb melleket, vagy zsírleszívást). Utolsóként pedig a kép megkapja végső hangulatot, amely megadja a fotósorozat eredetiségét, azt a stílust, amely a munkáimra jellemző.

Esküvő napján készült fotók
Az egész esküvői anyag gondos leválogatását követően elvégzem az alap korrekciókat: képvágást, színhőmérséklet, fehéregyensúly, kontarszt, szaturáció beállítását. Emellett a nagyon zavaró bőrhibák is eltüntetésre kerülnek.

Fekete - fehér fotókat készítek-e?

Minden fotót alapjában véve színesben készítek el. Azonban a képek többsége fekete-fehérben is nagyon hatásos, ezért pluszban:

  • az összes kreatív fotót elkészítem fekete-fehérben is,
  • és az esküvő eseményeinek legjobb pillanatait is.

Emellett van egy ritka eset, amikor a fények, a színek sajnos még utómunkával sem javíthatóak, viszont a pillanat magával ragadó. Ezek azonban nagy valószínűséggel fekete-fehérben tökéletesek lesznek.Ezért ilyen esetben ez a fotó csak fekete-fehérben készül el.

A nyers fotókat is átadom?

Sajnos a válaszom nem. Minden esetben csak a kiválogatott és retusált képeket adom át, amelynek borzasztó egyszerű oka van.
Nem azért, mert rosszak azok a képek…Egyszerűen csak egy kép elkészítése a gomb lenyomásakor korántsem ér véget. Akkor még csak félúton vagyunk, a képek leválogatása, gondos utómunkázása ugyanúgy hozzátartozik a végső termékhez. Minden részletre odafigyelve, olyan végterméket adok át számotokra, melyekről igényes és minőségi munka árulkodik. Na nem azt jelenti, hogy a képek oly mértékben retusáltak, hogy az felismerhetetlenek az eredetiekhez képest. Minden kép külön – külön nagy figyelmet igényel. Emellett pedig tisztelem annyira minden megrendelőmet, hogy a fotóikkal sokat foglalkozom, és nem 2 nap múlva, vagy még az esküvő után a kezükbe nyomom egy vacak pendrive-on.

Mennyi idő alatt készül el az esküvői anyagotok?

Miután lenyomtam a gépen a gombot és befejeztem a fotózást, az én munkám ekkor még nem ér véget. A képeket átnézem, majd leválogatom és ezeket gondosan szerkesztem, retusálom. Az átadott kép mennyiségétől függően nő vagy csökken az elkészítési idő. Mert ugye egy 10 db-os portré anyag kevesebb időt vesz igénybe, mint egy minimum 700 db képből álló esküvős anyag.  Így ebből kiindulva egy esküvői anyagot több hétbe telik elkészíteni, általában 8 – 12 héttel kell számolni.

Írunk szerződést is?

Igen, ez egyértelmű. Mindenki érdekét figyelembe véve ez a legtisztább módja annak, ha egy ilyen jellegű szolgáltatást szeretne valaki igénybe venni.
A szerződésben mindamellett, hogy az engem és Titeket érintő kötelezettségek és vállalások vannak felsorolva, benne foglaltatik a szolgáltatás tartalma is.

A szerződés aláírásával és egy foglaló kifizetésével pedig fixálhatjátok az időpontot! 

Mikor kell kifizetni a hátralevő összeget?

Ahogy más pontokban is írtam, az feladatom nem a fényképezőgépem exponálógombjának lenyomásakor ér véget. Az én munkám akkor ér véget, amikor a kész anyagot (ha tehetem, akkor személyesen) a kezedbe adom.
Tehát minden esetben a fotók átadását követően történik a fizetés (készpénzzel vagy átutalással).

Mikor jár a 30%-os kedvezmény a jegyesfotózásnál?

Amennyiben megoldható számotokra, hogy a jegyes fotózás Debrecen  vagy annak közelében történjen, akkor 30%-os kedvezményt tudok biztosítani a számotokra fotózás az árából.