Akinek még nem volt az nem tudja, akinek volt az tudja milyen érzés. Néhány szóval talán jól megfogalmazható: megismételhetetlen, felemelő, imádnivaló, igazán szerelmes. Lehet giccsesen hangzik, de így van…és ebben szeretnék nektek segíteni, hogy a TI NAGY NAPOTOK is ilyen élményekkel zárulhasson.
Izgalmakkal teli időszak előtt álltok, hiszen egy esküvő megszervezése nem igen mondható unalmasnak. Ezt én magam is jól tudom, hiszen nemrég még én is menyasszony voltam.

Úgy tartják, hogy minden lány fejében él egy kép a saját esküvőjéről. Minden a saját ízlésüknek és stílusuknak megfelelő. Kis vagy nagy esküvő, templomi szertartással vagy anélkül, egyszerű torta vagy hatalmas díszekkel teli torta, klasszikus vagy vintage stílusú dekoráció, stb… Tehát egyedi esküvő a javából. De mitől is lesz egyedi egy esküvő?

Nem a ruhától, nem a dekorációtól, vagy a menüsortól. Persze mindezek tagadhatatlanul emelik egy esküvő hangulatát, színvonalát, de egyedi csakis Tőletek, az ifjú házaspártól lesz.

Létezik a tökéletes esküvő! 

Ahogyan én fotózom

Ez egy jó kis téma, amiről azt hiszem a galériában található fotók talán jobban tudnának mesélni, mint én. De azért megpróbálom…

Amióta részt vettem a saját esküvőmön, azóta sokkal jobban lelkesedem az esküvőfotózás iránt. Talán azért van ez, mert újra és újra felelevenedik előttem életem egyik legszebb napja, és most túlzás nélkül, a kislányom megszületése mellett tényleg a legszebb volt!

Éppen ezért minden egyes alkalommal lelkesedek az egész esküvőért, legyen az 200 fős lagzi, vagy egy kisebb szűk körben megtartott összejövetel.
Szeretek már a kezdetektől a párral lenni. A készülődés az egyik kedvencem…az izgalom, a hangulat fokozódása, a részletek, a szülői tekintetek… Ezeket a pillanatokat leginkább dokumentarista stílusban fotózom, lényegében a háttérben jövök-megyek, a környezet adta lehetőségeket használom ki, így minimális beállított fotót készítek csak.
A szertartások alkalmával sincs ez másképp. Igyekszem úgy mozogni, hogy senki élményét ne zavarjam úgy, hogy közben a helyszín lehetőségeihez mérten mindent rögzítek. Ezt a módszert alakalmzom aztán az esküvő hátralevő részében is, amellyel visszaadhatom számotokra az aznapi hangulatot.

Kreatív fotózásról

Kreatív fotózás esetében régebben az volt a szokás, hogy a szertartás után a pár elvonult 1-2 órára a fotóssal a templom kertjébe, és már készen is vannak képek. Ma már kicsit ez másképpen néz ki, szerencsére.

Ha csak aznap az esküvőn lehet megoldani a fotózást, akkor is meg lehet oldani, hogy ne csak unalmas “famögülkinézegetős” fotók készüljenek rólatok. Ezt egy gyakorlott és igazán kreatív esküvői fotós meg tudja oldani. Azonban manapság sokkal inkább elerjedt a külön napi kreatív fotózás, amelyet jómagam is előnyösebbnek tartom.

Éééés akkor itt is jön a külön napi kreatív fotózásért lobbizzak. Minden hozzám forduló párnak csak ajánlani tudom. Sőt, igyekszem rábeszélni őket, hogy ezt a lehetőséget válasszák. Miért is? A következő néhány sorban kiderül!

Talán közhelyesnek tűnhet, de valóban így van: a külön napi kreatív fotózás alkalmával különleges helyszíneken igazán különleges fotók készülhetnek.  Ez eddig sejthető is volt. De nézzük akkor a tényszerű érveket felsorakoztatva:

  • Nem kell másra koncentrálnotok aznap csak a fotózásra… nincs „kicsit tovább tartott a sminkelés”; „el ne késsünk a szertartásról”;  „nincsenek még itt a rokonok”; „milyen lett a dekoráció”;  Tehát, az  esküvő napi stressz és izgalom nem zavarja meg a fotózást.
  • Ennek köszönhetően hamarabb ellazultok, így készülhetnek el azok a képek, amelyek a köztetek lévő kapcsolatot egészen hűen fogják tükrözni.
  • Ráadásul ezeket a képeket ott készítjük el, ahol szeretnétek. Ezen a napon elmehetünk szinte bárhova. Akár sétálhatunk az erdőben, a hegyekben, barangolhatunk a városban, ellátogathatunk egy borászathoz, pózolhatunk a romos kietlen gyári telepen, vagy a modern épületek között, vagy bejárhatunk egy gyönyörű régi kastélyt is. Szóval tényleg, elmehetünk bármilyen helyszínre. És akkor itt említeném meg a külföldön történő kreatív fotózást is, amely során aztán tényleg nem mindennapi helyszíneken fotózhatunk. Tengerparton, az Alpok hegyein, a szerelem városaiban, stb.
  • Ezt a napot valóban a fotózásra szánjuk, tehát időben nem vagyunk korlátozva. Kiválaszthatjuk a fotózásra és a számotokra is legoptimálisabb időszakot, tehát nem kell a tűző nyári napon órákat álldogálnotok. Sőt olyan rendhagyó órákban is készülhetnek a fotók, mint pl. a hajnali vagy a lemenő napfényében, az esti kék órában, az esti város fényeiben.
  • Végül pedig, mielőtt arra gondolnátok, hogy ez dupla fáradtság (mert két frizura, két smink, kétszeri öltözködés), fogjátok fel úgy, mint az esküvő napjára való felkészülést. Tökéletes lehetőség egy próbafrizura és a próbasmink elkészítésére, esetleges ruhaigazítások elvégzésére.
  • +1 érv: amennyiben valamelyik csomagajánlatom megrendelitek, úgy a csomaghoz ajándékba kapjátok a külön napi kreatív fotózást. (Ez az országon belüli fotózásra vonatkozik.)